img_5523.jpg

Peter Årnerud ny vd på APC Elinstallatören

Peter Årnerud tar över som ny vd på Instalcobolaget APC Elinstallatören i Linköping. Årnerud har en gedigen erfarenhet inom APC och var med och grundade bolaget.

Peter Årnerud är 58 år och har arbetat hela sitt yrkesverksamma liv inom el-området. 1992 grundade han APC tillsammans med Anders Lindén och Christer Tyrén. Sedan dess har han varit med och byggt upp och drivit bolaget.

- Jag ser fram emot att ta över huvudansvaret i APC även om det inte blir så stor skillnad mot tidigare då jag jobbat sida vid sida med Anders i över 25 år. Utmaningen blir att få APC att växa i storlek och samtidigare behålla den viktiga känslan som ”det lilla bolaget”, säger Årnerud.

Efter att ha utbildat sig till elektriker började Årnerud arbeta på ES-EL 1979 och jobbade där till 1986. Efter vidare studier började han 1989 hos Anders Lindén och Christer Tyrén som var platschef på Svenska Elinstallationer. 1992 startade de tre APC Elinstallatören som sedan 2018 är en del av Instalco.

- Jag har alltid trivts fantastiskt bra på APC med den härliga känsla vi har inom bolaget. Den ska fortsätta att utveckla, säger han.
Tidigare vd Anders Lindén kommer att vara kvar i företaget men kommer succesivt att gå ner i tid.

APC Elinstallatören erbjuder förutom elinstallationer, service och underhåll även projektering inom kraft och belysning, tele- och datanät samt styr- och reglersystem. Arbetsområdet är Östergötland med merparten av jobben i Linköping.